Werking van de site

Hoofdmenu

De werking van de site InfoAuvergne.nl is eenvoudig. Er zijn verschillende categoriën voor u aangemaakt, zodat u makkelijk kunt vinden wat u zoekt. Deze categoriën zijn via het hoofdmenu te benaderen.

Zoeken in uw omgeving

Om het zoeken naar activiteiten in de buurt nog makkelijker te maken, vindt u op InfoAuvergne.nl een supersimpele zoekfunctie, die rekening houdt met waar u zich op dat moment bevindt. Hoe werkt dat?

Rechts op de site ziet u onderstaand klein zoekformuliertje:

zoek_in_omgeving

Selecteer de categorie waarin u activiteiten in de Auvergne wilt vinden, of selecteer Alles voor alle categoriën. Selecteer ook een straal waarbinnen die activiteiten zich moeten bevinden.

Klik dan op het icoontje om uw plaats te bepalen. Standaard zal uw browser dit echter niet toestaan. Er kan daarom een waarschuwingsmelding verschijnen. Voor Internet Explorer is dat onderstaande.

toestemming IE

Gebruikt u een andere browser, bijvoorbeeld FireFox, Chrome of Safari, dan zal een vergelijkbare melding verschijnen. Dit kan zowel onder als boven in beeld zijn, afhankelijk van uw browser en computer. Ook de taal kan anders zijn.

Accepteer of sta toe dat uw browser uw locatie wil bepalen. U krijgt vervolgens te zien waar InfoAuvergne.nl u heeft gevonden. Dat kan heel precies zijn, maar dat kan ook bijvoorbeeld in Parijs zijn, terwijl u daar toch niet zit. Hierop hebben we (helaas) geen invloed. Weet u zelf waar u zich bevindt, dan kunt u natuurlijk ook een plaatsnaam en adres invullen.

Vervolgens klikt u op de Zoek-knop, en InfoAuvergne.nl gaat zoeken naar de activiteiten binnen de door u opgegeven straal. U ziet dan direct welke activiteiten er zijn, met de hemelsbrede afstanden vanaf uw adres tot aan de activiteit. Makkelijk toch?

Maar het kan nog makkelijker!

Routebeschrijving en GPS-coördinaten

Zowel in de zoekresultaten als op de activiteitspagina, hebt u de mogelijkheid om direct de routebeschrijving via Google Maps te tonen. Ook staan bij elke activiteit de GPS-coördinaten vermeld, zodat u die in uw auto-navigatie in kan voeren.

Activiteiten en Evenementen

Op InfoAuvergne.nl vindt u zowel Activiteiten als Evenementen, die in de Auvergne plaatsvinden. Het verschil is dat een Activiteit eigenlijk altijd, op afspraak en / of tijdens openingsuren ‘gedaan’ kan worden, terwijl een Evenement beperkt is tot een bepaalde datum, dag of week. Denk bij een activiteit aan kanoën, een museum bezoeken of wandelen, en bij een Evenement aan een muziekfestival, een rommelmarkt, of een stadsfeest.

De Evenementen zijn daarom apart vermeld op InfoAuvergne.nl. U kunt de evenementen heel eenvoudig vinden op de Evenementen-pagina, via de kalender. Zo ziet dus direct wat er tijdens uw vakantie waar te doen is.