Over deze site

Te zien en te doen in de Auvergne

In de Auvergne is ontzettend veel te zien en te doen. Vooral in de zomermaanden juli en augustus is het aantal activiteiten en evenementen in de Puy-de-Dôme, Allier, Cantal en Haute-Loire, net zoals overal in Frankrijk, enorm. Dat varieert van het bezoeken van een kasteel of dorpje tot lichamelijke activiteiten als wandelen, fietsen, zwemmen, klimmen, bungeejumpen, enz. Ook zijn er speciale activiteiten, die leuk zijn voor kinderen. Dierentuinen, speelparadijzen bijvoorbeeld.

Er is al heel veel informatie te vinden op internet, maar voor u als Nederlandstalige, is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. En heeft u iets gevonden, dan moet u ook nog vaak bellen naar een Frans telefoonnummer om precies te weten te komen waar het is, wanneer, hoe laat en wat het eventueel kost.

Als u op vakantie bent, zit u hier natuurlijk niet op te wachten. Precies daarom is deze website opgezet. Wij hebben het uitzoekwerk voor u al gedaan, en bieden u op heel eenvoudige wijze alle activiteiten en evementen die in de buurt van uw vakantieverblijf of tweede huis te vinden zijn. Inclusief toegangsprijs, plaats en zelfs GPS coördinaten waar mogelijk.

Activiteiten en Evenementen

Op InfoAuvergne.nl vindt u zowel Activiteiten als Evenementen, die in de Auvergne plaatsvinden. Het verschil is dat een Activiteit eigenlijk altijd, op afspraak en / of tijdens openingsuren ‘gedaan’ kan worden, terwijl een Evenement beperkt is tot een bepaalde datum, dag of week. Denk bij een activiteit aan kanoën, een museum bezoeken of wandelen, en bij een Evenement aan markten, lokale feesten, concerten, brocantes (rommelmarkten), middeleeuwse festivals en dergelijke.

Ook aan de wekelijkse markten in de Auvergne is gedacht. U vindt deze onder Evenementen>markten. Hier vindt u per departement welke markten er zijn. Want zeg nou zelf: er gaat niks boven het rondstruinen over 1 van die typische Franse marktjes, onder de stralende zon.

De Evenementen zijn apart vermeld op InfoAuvergne.nl. U kunt de evenementen heel eenvoudig vinden op de Evenementen-pagina, via de kalender. Zo ziet u dus direct wat er tijdens uw vakantie waar te doen is.